Häxkvast i grantopp

Idag såg jag denna intressanta gran på en hemlig plats i nordcentrala Skåne… En s.k. häxkvast har bildats i granens topp. Det är tätt-tätt växande skott som bildar ett klot. Inte helt ovanligt men denna var fin tycker jag. På björk ser man det ofta och där orsakas det av en svamp. Men i granens fall verkar man mena att det är en mutation. Man kan ta ympris från häxkvasten och sätta på vanliga ”granfötter” och därmed skapa bollformade minigranar.  Tänk om man kände någon klätterorädd arborist……

Kommentarer

Det finns 2 kommentarer till “Häxkvast i grantopp”

  1. Tim

    Jag har kört förbi detta träd några gånger. En god vän till mig bor precis i krokarna. Tanken har slagit mig mången gång att jag borde klättra upp och få en närmre blick på detta fenomen :)

    /Klätterorädd arborist

    Svara på kommentaren

Lämna en kommentar

  • (kommer inte visas)